Musik

Tarabband med Nadia Al Khalidi

Lördag 26 mars kl 21.00

Tarabband är en musikgrupp från Malmö som idag turnerar och nått stor popularitet bland så skilda publikgrupper som av poeter i Gaza, klubbesökare i Beirut, prinsessor i Abu Dhabi, demonstrerande studenter i Tunisien och en ny kämpande generation i Irak. I Sverige och Europa lämnar bandet ett färgstarkt avtryck med sin ”tarab” – ett arabiskt uttryck för extas genom musik.

Bandet grundades 2008 av den irak-egyptiska Nadin Al Khalidi och svenska Gabriel Hermansson i Malmö. En tvärkulturell musikalisk upplevelse som är fylld av tarab; den universella känslan när känslor och musik blir en.


Nadin Al Khalidi, som är gruppens karismatiska frontfigur och vokalist, flydde från Irak 2001 och kom till Sverige som flykting. Nadins texter sammanfogar politiska och sociala ämnen tillsammans med frågor om identitet, överlevnad, kärlek och strävar alltid efter fred och tolerans mellan de olika kulturerna. Att väva in det personliga elementet i låtarna gör det möjligt för henne att dela berättelser och sina historier om krig, berättelser vi sällan hör om.

Lördag 26 mars kl 21.00