Duon Nadin Cassius

Lördag 26 mars kl 15.10 och 18.10
Uppsala Stadsteater

En helt ny duo – två musiker som möts och får influenser från olika delar av världen att sammanstråla. Med texter på arabiska och en sättning som innehåller gitarr, mandol, sång och bas är detta något som inte bör missas.

Nadin Al Khalidi föddes i Bagdad och växte upp både där och i Kairo. Hon studerade klassisk musik och violin vid Musikskolan i Bagdad. Hon flydde från Irak år 2001 och sedan dess bor hon och verkar i Sverige. Internationellt är Nadins sångtexter och röst kända med sin grupp Tarabband som har en stor publik i bl a Egypten, Irak, Jordanien samt Nordafrika. Nadin vann 2014 pris för “årets traditionsbärare” vid Folk och Världsmusikgalan. Nationellt har hon turnerat över hela Sverige med blnd andra Tarabband, skolföreställningar och offentliga konserter.

Cassius Lambert är en svensk/etiopisk basist och kompositör från Abbekås. Han har studerat vid Skurups Folkhögskola och Rytmiska musikkonservatoriet i Köpenhamn. Han turnerar nationellt och internationellt med grupper som Tarabband, CB3 och med sina 2 egna projekt Cassius Lambert Orchestra och Cassius Lambert Solo. Som instrumentalist är han mest känd för sin okonventionella och unika ingång till Elbasen.

Lördag 26 mars kl 15.10 och 18.10
Uppsala Stadsteater

Nadin Al Khalidi/Cassius Lambert